M2M modems og routere

M2M (machine to machine) er betegnelsen for 4G, 3G eller 2G modems og routere målrettet til brug i industrien og andre krævende miljøer. De er kendetegnet ved at de skal kunne køre 24/7 året rundt i miljøer der kræver en vis robusthed, nogle gange ved meget skiftende temperaturforhold og de skal kunne tåle lidt af hvert. De har alle indbygget teknologi til selv at holde sig på nettet og de understøtter remote management, så man kan tilgå udstyret udefra via en webbrowser.

M2M sektionen dækker over modems og routere til alverdens opgaver fra kommunikation i tog, lastbiler og busser, til overvågning og styring af varme og køle anlæg, til vand, spildevand og el installationer på vandværker og kraftværker, til styringer af vindmøller, solenergi-farme og andre industrianlæg, til vaskeanlæg i beboelsesejendomme, til diverse opgaver inden for blå blink segmentet, til kommunikation med automater og meget andet.
Alt vores udstyr er uafhængigt af teleudbydere og kan bruges med simkort fra alle operatører. Vi har også M2M routere med modems til CDMA 450 MHz, der passer specielt til M2M opgaver, hvor man vil bruge Net-1 som operatør.
Se det brede sortiment fra vores producenter i menuen til venstre.

Hvad er de væsentlige forskelle på almindelige 3G/4G modems / routere og M2M 3G/4G modems / routere?

M2M produkter er lavet til at altid forblive tilsluttede, uanset hvad der sker. De fleste M2M produkter har indbygget teknologi (Watch dopg / Keep a live) funktionalitet, som sikrer automatisk genoprettelse af en tabt forbindelse til nettet og evnen til at genstarte radio delen, hvis enheden ikke kan komme på nettet.

Total Cost of Ownership (TCO) er et ord, der desværre ofte misbruges i computeren industrien. Men laver man en hurtig beregning af, hvad det koster at sende en tekniker ud for at genstarte en enhed, der ikke kan få forbindelse, så opdager man hurtigt, at det betaler sig at vælge mere pålidelige produkter.

Overvågning og administration. Næsten alle M2M produkter er klar til at blive administreret og overvåget centralt via en central grænseflade. Dette er et absolut must, hvis du har mange enheder ude i markedet.

M2M produkter baseres på udvalgte og testede komponenter, som egner sig til store temperaturområder. Typisk en driftstemperatur på -30 til +70 grader Celsius. De fleste standard produkter er som regel angivet for 5-45 grader Celsius. At opretholde varmen på en kold dag er sjældent et problem, men ordentlig køling, når solen er på, er ofte det største problem for M2M.

M2M-produkter fremstilles sædvanligvis til strømforsyningen af fx Køretøj dvs. med egen indbygget spændings stabilisator og kan dermed håndtere uren strøm på stort spændingsområde (typisk 9-32V eller 12-48V)

M2M produkter er designet til skrappere miljøer. Normalt er de lavet i et aluminium chassis med god varmeafledning. Vi har også modeller, der kan modstå rigtig hårde forhold med salt spray, støv, vibrationer, stød og mere.

M2M produkter er oftest væsentlig dyrere end almindelige konsument produkter. Dette skyldes at enhederne er væsentlig dyrere at bygge på grund af de komponenter der indgår i produktet, ligesom at softwaren konstant udvikles med nye features der skaber værdi for kunderne. Garantien er ofte længere og i det hele taget er der brugt mange flere resurser på at skabe et pålideligt produkt der kan køre 24/7 år efter år.


Funktioner / featuresForbruger
produkter
M2M
produkter
Genåbning af faldet PPP-forbindelseJaJa
Vagthund timer (et kredsløb, der overvåger software og hardware i en router
og kan lave en genstart)
NejJa
Automatisk genstart (Power Lifecycle) radio modul på kan ikke forbinde
nogen tid
NejJa
Ekstern administration One-to-One (Giv en ad gangen)Ja
webinterface
Ja
Web og
Software
Fjernovervågning og management En-til-mange (Overvåg og administrere
flere samtidig)
NejJa
Temperaturområder i drift. Høj temperatur er ofte et stort problem.+5 Til +40 graderca. -30 til +70
Se hvert produkt.
StrømforsyningKræver stabiliseret
strøm eller 230V.
Kan bruge stabiliseret
9-32V strøm
Udtag / stik til måling af eksterne signaler eller evnen til at forbinde eksterne relæer for eksempel til reboot af de tilsluttede produkter.NejJa
Nogle modeller
Grad af modstandsdygtighed over for vibrationer meget godStandardVelegnet til
Eksterne antennerNogle modellerJa - altid
Oftest SMA-stik